www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

De eerste echografiepraktijk in de Turnhoutse regio die zich specifiek toelegt op het uitvoeren van PRETecho’s.

Echografie in de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap worden vaak echo's verricht om de evolutie en de groei van je kindje op te volgen. Je gynaecoloog zal standaard drie echografieën uitvoeren (vroeg in de zwangerschap, in het midden en later in de zwangerschap). Hiernaast kan je natuurlijk nog bijkomende echografieën uitvoeren die medisch niet strikt noodzakelijk zijn; hiertoe behoren ook de zogenaamde pretecho's.

Hoe werkt een echografie?

Een echografie-apparaat zendt ultrageluidgolven uit die weerkaatst worden door het kindje in je buik; die teruggekaatste geluidsgolven worden door de computer omgezet in een beeld dat je vervolgens op het scherm kan bekijken.

Pretechografie (3D/4D)

Een pretechografie heeft in principe geen medische indicatie en wordt dan ook doorgaans niet door je gynaecoloog verricht maar wel in een gespecialiseerde praktijk.

Ook bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van dezelfde ultrageluidsgolven, die onschadelijk zijn voor je kindje. Bij een pretechografie gaan we het kindje niet aan de binnenkant bekijken maar eerder aan de buitenkant, zoals het er zou uitzien als we in de baarmoeder konden kijken. Van deze beelden wordt vervolgens een opname gemaakt die je thuis opnieuw kan bekijken. Tenslotte worden ook steeds een aantal foto's afgedrukt als aandenken.

Een pretecho vervangt dus geen echografie bij je gynaecoloog maar kan een mooie aanvulling zijn; de nadruk ligt op de positieve beleving van je zwangerschap en het opbouwen van een band met je kindje nog voor het geboren is. Het opgenomen materiaal zal later een mooie herinnering blijven aan de tijd dat je zwanger was, toen je dat kleine wonder voelde groeien in je buik.

De echografie wordt bij WONDERBABY uitgevoerd door ervaren echografisten, die je tijdens de sessie ook nog heel wat deskundige uitleg kunnen geven over alles wat er te zien is. We maken gebruik van de nieuwste apparatuur met hoge standaard. Hoewel het dus geen medische echografieën betreft zijn de beelden toch van topkwaliteit.

WONDERBABY

Patersstraat 144

2300 Turnhout

info@wonderbaby.be

Tel. 014 / 42 01 62