www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

Hét centrum voor zwangerschapsechografie in de Kempen

Hét centrum voor zwangerschapsechografie in de Kempen

Echografie in de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap worden vaak echo's verricht om de evolutie en de groei van je kindje op te volgen. Je gynaecoloog of verloskundige zal standaard drie echografieën uitvoeren (vroeg in de zwangerschap, in het midden en later in de zwangerschap). Hiernaast kan je natuurlijk nog bijkomende echografieën uitvoeren die medisch niet strikt noodzakelijk zijn; hiertoe behoren ook de zogenaamde pretecho's.

Hoe werkt een echografie?

Een echografie-apparaat zendt ultrageluidgolven uit die weerkaatst worden door het kindje in je buik; die teruggekaatste geluidsgolven worden door de computer omgezet in een beeld dat je vervolgens op het scherm kan bekijken.

Bijkomende 2D-echo's

Bijkomende 2D-echo’s kunnen medisch (*)geïndiceerd zijn, bijvoorbeeld bij bloedverlies in de zwangerschap. Vaak worden ze echter uitgevoerd ter geruststelling of gewoon om te kijken naar de evolutie van jouw jongste spruit. 2D-echo’s kunnen op ieder moment van de zwangerschap. Ook een echografische geslachtsbepaling, welke kan gebeuren vanaf 13-14 weken, behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor raden we aan om te wachten tot 15-16 weken om de kans op fouten te verkleinen.

3D/4D-echo's (pretecho) 

Een 3D/4D echografie heeft zelden een medische indicatie en wordt dan ook doorgaans niet door je gynaecoloog of verloskundige verricht maar wel in een gespecialiseerde praktijk die zich hier specifiek op toelegt.

Ook bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van dezelfde ultrageluidsgolven, die onschadelijk zijn voor je kindje. Bij een pretechografie gaan we het kindje niet aan de binnenkant bekijken maar eerder aan de buitenkant, zoals het er zou uitzien als we in de baarmoeder konden kijken. Van deze beelden wordt vervolgens een opname gemaakt die je thuis opnieuw kan bekijken. Tenslotte worden ook steeds een aantal foto's afgedrukt als aandenken.

Een pretecho vervangt dus geen echografie bij je gynaecoloog maar kan een mooie aanvulling zijn; de nadruk ligt op de positieve beleving van je zwangerschap en het opbouwen van een band met je kindje nog voor het geboren is. Het opgenomen materiaal zal later een mooie herinnering blijven aan de tijd dat je zwanger was, toen je dat kleine wonder voelde groeien in je buik.

De echografie wordt bij WONDERBABY uitgevoerd door ervaren echografisten, die je tijdens de sessie ook nog heel wat deskundige uitleg kunnen geven over alles wat er te zien is. We maken gebruik van de nieuwste apparatuur met hoge standaard. Hoewel het dus geen medische echografieën betreft zijn de beelden toch van topkwaliteit.

(*)Wat met medische echografieën?

Voor medische echografieën in de zwangerschap of daar buiten verwijzen we je graag naar onze medische praktijk die ook op dezelfde locatie in Turnhout gevestigd is (www.dokterbenvanrompaey.be) Je kan ook steeds telefonisch contact opnemen voor specifieke vragen hieromtrent ( +32-14-42.01.62 )

Wonderbaby
Wonderbaby
Wonderbaby
Wonderbaby
Wonderbaby

WONDERBABY

Patersstraat 144

2300 Turnhout

info@wonderbaby.be

Tel. +32 14 42 01 62