www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

De eerste echografiepraktijk in de Turnhoutse regio die zich specifiek toelegt op het uitvoeren van PRETecho’s.

VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel personen mag ik meebrengen naar de pretecho?

Je mag natuurlijk steeds je partner en kinderen meebrengen naar de pretecho. Ook de grootouders in spe zijn van harte welkom. Probeer echter het aantal toeschouwers niet te overdrijven; dat maakt het voor jou alleen maar stressvoller waardoor je er zelf minder aan zult beleven. Tenslotte kan je later aan anderen de gemaakte opname en foto's nog laten zien.

Hoe lang duurt een pretecho?

In de regel wordt steeds 30 minuten voorzien. Dit betekent niet dat we ook daadwerkelijk 30 minuten 3D/4D-echo zullen doen. Er is steeds een deel 2D-echografie waarbij we kijken hoe het kindje ligt en hoe we het best 3D/4D-beelden kunnen maken. Pas nadien kunnen we beginnen met de pretecho en de bijhorende opname.

Wat als het kindje niet goed in beeld te brengen is?

Het al dan niet goed in beeld brengen van jouw kindje hangt van veel factoren af: de zwangerschapsduur, de ligging van je kindje, de hoeveelheid vruchtwater, de positie van de moederkoek en de navelstreng, de houding en bewegingen van je kindje, het lichaamsgestel van de moeder (mager versus dik, hoeveelheid vet), enz... Soms lukt het dus niet goed om je kleine spruit in beeld te brengen. We voorzien dan ook steeds een terugkomgarantie: je krijgt sneller een nieuwe afspraak om het nogmaals te proberen. Meestal zal dit kortelings na de eerste keer zijn. Lukt het bij de derde keer nog niet, dan betaal je enkel de 2D-echo (25 Euro) en verder niets.

Wanneer is de beste periode voor een pretecho?

In principe kan vanaf 14-15 weken tot aan het eind van de zwangerschap een pretecho gebeuren. Er wordt vaak gesteld dat tussen 26 en 32 weken de beste periode is voor 3D/4D-echografie maar dit is zeer relatief. Ook voor en na deze periode zijn vaak mooie beelden te bekomen. Natuurlijk zal je vroeg in de zwangerschap je kindje meer in zijn geheel kunnen zien en hoe later in de zwangerschap, hoe duidelijker het gezichtje te zien zal zijn. Alles heeft zijn charme!

Moet ik zelf een DVD of USB-stick meebrengen?

Je hoeft niets mee te brengen voor de opname; alles wordt door ons voorzien en is in de prijs inbegrepen. Zo zijn we ook zeker dat we virusvrij werken op onze computers, wat voor ons zeer belangrijk is.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Er zijn in principe 3 manieren om een afspraak te maken. Het makkelijkst is het online reservatiesysteem.  Klik hier om online een afspraak te maken en volg de instructies. Je kan ook telefonisch een afspraak maken op het nummer 014/42.01.62 (kies afspraken Wonderbaby). Telefonisch een afspraak maken kan van maandag tot donderdag van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16 uur. Tenslotte kan je ons ook een mailtje sturen (info@wonderbaby.be) met je contactgegevens. Ook dan zullen we met jou contact opnemen.

Wanneer moet ik een afspraak maken?

Zoals reeds gezegd bestaat er geen ideale periode. Vanaf 14-15 weken kan je al een pretecho maken. Het is wel aan te raden niet te wachten tot het laatste moment om je pretecho te reserveren; je kan in principe tot 2 maanden vooruit een reservatie maken. We vragen je wel om steeds op tijd aanwezig te zijn zodat de echografie niet uitloopt en ook de volgende echo op tijd kan starten. Tevens willen we je vragen om je afspraak (minstens 48u vooraf) te annuleren indien je toch niet kan komen.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een pretecho?

In principe hoef je niets speciaal te doen vooraf. Vroeg in de zwangerschap is het soms iets makkelijker als je blaas vol is; ga dus niet plassen net voor de echografie. Het is ook raadzaam je buik niet in te smeren met olie of iets dergelijks op de dag van de echografie.

Hoe kan ik betalen?

Je kan bij ons betalen met bankkaarten (Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard) alsook cash natuurlijk.

Kan ik ook een cadeaubon kopen/bestellen voor iemand die zwanger is?

Voor toekomstige grootouders lijkt dit het ideale cadeau natuurlijk, maar ook andere familieleden of vrienden kunnen dit spannende geschenk bestellen. Stuur ons hiervoor een mailtje op info@wonderbaby.be en we leggen je concreet uit hoe je in het bezit komt van deze cadeaubon. Succes verzekerd!

WONDERBABY

Patersstraat 144

2300 Turnhout

info@wonderbaby.be

Tel. 014 / 42 01 62