www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

www.wonderbaby.be

Liefde op het eerste gezicht

Hét centrum voor zwangerschapsechografie in de Kempen

Hét centrum voor zwangerschapsechografie in de Kempen

VEELGESTELDE VRAGEN

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoeveel personen mag ik meebrengen naar de pretecho?

Je mag natuurlijk je partner of een begeleidende persoon naar de pretecho meebrengen. Daarnaast mag je in principe nog één volwassene of kind meebrengen. Probeer het echter niet te druk te maken, dat geeft enkel aanleiding tot meer stress. Je kan tenslotte een 3D/4D echo ook nadien nog thuis herbekijken via de video-opname op je USB-stick.

Tijdens de Corona-pandemie gelden uiteraard striktere maatregelen en mag slechts één persoon meekomen; voor bijkomende inlichtingen kan je echter steeds telefonisch contact met ons opnemen (0032-14-420162)

Hoe lang duurt een pretecho?

In de regel wordt voor een 2D-echo 20 minuten voorzien, voor een 3D/4D-echo zo’n 30 minuten.

Wat als het kindje niet goed in beeld te brengen is?

Het al dan niet goed in beeld brengen van jouw kindje hangt van veel factoren af: de zwangerschapsduur, de ligging van je kindje, de hoeveelheid vruchtwater, de positie van de moederkoek en de navelstreng, de houding en bewegingen van je kindje, het lichaamsgestel van de moeder (mager versus dik, hoeveelheid vet), enz... Soms lukt het dus niet goed om je kleine spruit in beeld te brengen.

Bij een 3D/4d-echografie voorzien dan ook steeds een terugkomgarantie: je krijgt gratis een nieuwe afspraak om het nogmaals te proberen. Meestal zal dit kortelings na de eerste keer zijn.

Wanneer is nu de beste periode?

Een 2D-echografie kan al vanaf 6 weken in de zwangerschap, bijvoorbeeld om het hartje te zien kloppen. Tijdens het eerste trimester kan je steeds een bijkomende 2D-echografie laten uitvoeren. Ook een echografische geslachtsbepaling behoort tot de mogelijkheden en deze kan ten vroegste vanaf 13-14 weken gebeuren; wel raden we aan om iets langer te wachten want vanaf 15-16 weken wordt de kans op fouten toch aanzienlijk kleiner.

In principe kan vanaf 16 weken tot aan het eind van de zwangerschap een 3D/4D-echografie gebeuren. Er wordt vaak gesteld dat tussen 26 en 32 weken de beste periode is voor 3D/4D-echografie maar dit is zeer relatief. Ook voor en na deze periode zijn vaak mooie beelden te bekomen.

Moet ik zelf een DVD of USB-stick meebrengen?

NEEN, je hoeft niets mee te brengen voor de opname; alles wordt door ons voorzien en is in de prijs inbegrepen. Zo zijn we ook zeker dat we virusvrij werken op onze computers, wat voor ons zeer belangrijk is.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Er zijn in principe 3 manieren om een afspraak te maken.

-Het makkelijkst is het online reservatiesysteem.  Klik hier om online een afspraak te maken en volg de instructies.  Je krijgt een bevestigingsmail met een code.

-Je kan ook telefonisch een afspraak maken op het nummer 00-32-14-420162 (kies afspraken Wonderbaby). Telefonisch een afspraak maken kan van maandag tot donderdag van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16 uur.

-Tenslotte kan je ook het contactformulier invullen dan zullen wij met jou contact opnemen.

Wanneer moet ik een afspraak maken?

Je kan in principe tot 2 maanden vooruit een reservatie maken. We vragen je wel om steeds op tijd aanwezig te zijn zodat de echografie niet uitloopt en ook de volgende echo op tijd kan starten. Tevens willen we je vragen om je afspraak (minstens 48u vooraf) te annuleren indien je toch niet kan komen.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een pretecho?

In principe hoef je niets speciaal te doen vooraf. Vroeg in de zwangerschap is het soms iets makkelijker als je blaas vol is; ga dus niet plassen net voor de echografie. Het is ook raadzaam je buik niet in te smeren met olie of iets dergelijks op de dag van de echografie.

Hoe kan ik betalen?

Je kan bij ons betalen met bankkaarten (Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard) alsook cash natuurlijk.

Kan ik ook een cadeaubon kopen/bestellen voor iemand die zwanger is?

Voor toekomstige grootouders lijkt dit het ideale cadeau natuurlijk, maar ook andere familieleden of vrienden kunnen dit spannende geschenk bestellen. Stuur ons hiervoor een mailtje op info@wonderbaby.be en we leggen je concreet uit hoe je in het bezit komt van deze cadeaubon. Succes verzekerd!

WONDERBABY

Patersstraat 144

2300 Turnhout

info@wonderbaby.be

Tel. +32 14 42 01 62